طريقه عمل الكشرى المصرى
:المقادير
مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت
:الطريقه
نقوم بسلق العدس دون ان ينضج تمام
نقوم بتحمير البصل فى الزيت وبعد ان يحمر يوضع يصفى من الزيت ويوضع على ورق ماص
ثم نضع الارز والعدس فى الزين ونضيف ملح ونضع كميه مناسبه من الماء ونتركه لينضج
ونضع على المكرونه المسلوقه القليل من الزيت وتقلب
:طريقه عمل الصلصه
ندق القليل من الثوم والفلفل الاسمر فى الزيت ثم نطحن الطماطم وتوضع على الزيت
ويوضع عليهم الخل والملح والفلفل الاسود وتترك على النار حتى تتسبك
:طريقه عمل الدقه
نقوم بعضر لمونتين ويووضع عليها القلقيل من الثوم المطحون والملح والخل والكمون