أكلات مصرية متنوعه- أشهى الأطباق المصرية


بسم الله الرحمن الرحيم
سأقدم اليوم أكلات مختلفة ومتنوعة وكلها أكلات مصرية
حيث كلها أكلات شهية ولذيذة جدا
سأترككم مع اشهى الأكلات والأطباق حيث المقادير وطريقة التحضير
تابعى معى سيدتى...
اكلة الحمام المحشي
المقادير
4 حبات حمام
بصلة مفرومة
حبة طماطم مبشورة
كوب أرز مصري مغسول
ملح، فلفل، بهارات مشكلة
جوزة الطيب مبشورة
سمن للتحمير

الطريقة
يغسل الحمام جيداً ويصفى. .1
تخلط باقي المقادير مع إضافة كبد وقوانص الحمام المقطعة إليها. .2
يحشى بها الحمام وتقفل فتحاته بأعواد الأسنان. .3
يسلق الحمام في الماء والملح لمدة نصف ساعة. .4
يرفع من القدر ويترك حتى يصفى. .5
يحمر في السمن وبالهناء والشفاء
الطبق الثانى اسكالوب لحم بصوص الليمون والثوم
المقاديـــــــــــــــر :
شرائح لحم // 1/4 كوب عصير ليمون // ثوم مفروم // 3 ملاعق زيت او زبده// ملح وفلفل وبهارات // 1/4 كوب بقدونس مفروم // اوراق خس للتزين

الطـــــــــــــــــريقه :
نضع شرائح اللحم على كيس بلاستيك وندقها بمطرقه الاسكالوب
ثم نتبل الشرائح بالملح والفلفل والبهارات
فى طاسه نضع الزيت ثم شرائح اللحم ونقلبها حتى تتحمر على الوجهين ثم نرفعها من الطاسه ونرصها فى صنيه ثم فى نفس الطاسه حتى نضع الثوم المفروم ونحرك حتى يصفر لونه ثم نضيف اليه البقدونس المفروم ونصف كميه عصير الليمون حتى يغلى نصب صلصله الثوم فوق شرائح اللحم
نرفع الصنيه على نار متوسطه ثم نضيف عليها نص كوب من الماء المغلى ونغطى الصنيه ونتركها حتى يستوى اللحم وكل ما احتاج الى قليل من الماء نضيف اليه وقبل التقديم بخمس دقائق نضيف اليه باقى المقدار من عصير الليمون اول ما يغلى نطفى النار يضع فى طبق التقديم مع التزين باوراق الخس ويقدم مع ارز ابيض
الطبق الثالت فتة بالكوارع
الفتة بالكوارع
المقادير:
كوارع حسب الطلب
(ملح - فلفل أسود)
بصلة مقشرة ومقطعة مكعبات
خمس فصوص توم
صلصة الفتة البيضاء
صلصة الفتة الحمرا
أرز أبيض
خبز محمص
سمن
(خل + ثوم)

الطريقة:

إحنا طبعا بنجيب الكوارع مقطعه وإحنا بننظفها ونزيل الشعيرات الصغيره بطريقه سهله
بنمسك القطعه اللى فيها شعر ونمشيها على النار من بعيد وبيتحرق الشعر وبيخف بنسبه كبيره
تسلق الكوارع فى ماء به ملح وفلفل أسود وبصله مقطعه {وأى بهارات إنتى تفضليها}
حتى تصل إلى النضج التام
يرش قليلا من الصلصة البيضا (الخل والثوم ) على الكوارع وتوضع فى الفرن

طريقة التقديم:

بنفس صينية الخبز المحمص نضع قليلا من الشوربة والصلصة البيضاء
نضع قليلا من الكوارع المقطعة قطع صغيرة
نضع الأرز الأبيض فوقها
نضع بقية الصلصة البيضاء
ثم نضع الصلصة الحمراء
ثم نضع الكثير من الفلفل الأسود على الوجه
نضع معها طبقا من الصلصة الحمرا

الطبق الرابع طريقة عمل البط الدمياطى

البط الدمياطى

المقادير
عدد واحد بطة او حسب عدد الافراد
نص كيلو يصل مفروم
ربع كوب زبيب
ملح- 2 معلقة فلفل- 2 معلقة كمون-مستكة-5 فصوص حبهان
4 معالق زيت
الطريقة
اولا نغسل البطة كويس
بعد كده نجيب طاسة او حلة ونحط فيها 3 معالق زيت ونحط فص مستكة ونضيف البصل ونقلب لغاية ما البصل يدبل ونطفى النار ونضيف عليه ملح وفلفل وكمون و الزبيب ويكون مغسول ونضيفه عليه ونحشى البطة بالحشوة دى ونقفلها بالخيط والابرة كويس
وبعد كدة نجيب حلة مناسبة لحجم البطة ونحط فيها معلقة زيت ولما يسخن نحط مستكة وحبهان ولما المستكة تسيح نحط البطة ونخليها شوية بس اهم حاجة تكون الحلة متغطية لمدة 3 دقائق ونقلب البطة على الجهة التانية ونسبها برضه 3 دقائق وبعد كدة نضيف الميه وتكون مغليةونغطى عليها وشوية ونشيل الزفارة اللى بتتكون على الوش نسبها لغاية ما تقرب تستوى ونضيف ليها الملح ونظبط الطعم ومدة السوى بتفرق حسب جحم البطة لما تستوى تنشليها من المرقة بتعتها وترشى عليها شوية ليمون وتدخليها الفرن تحت الشواية لما تتحمر طلعيها شيلى الخيط اللى كنتى مخيطاها بيه وطلعى الحشوة وتكونى عاملة رز ابيض عادى تحطى الحشوة عليه
وبالهنا والشفا

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...